رامسر

مازندران یکی از سرسبزترین و زیباترین استان های شمالی کشورمان است که طرفداران بسیاری دارد. اگر خود را به غربی ترین نقطه استان مازندران برسانید شهر زیبای رامسر را ملاقات خواهید کرد. جایی که تلاقی جنگل، کوه و دریا جواهری چشم نواز همچون رامسر را پدید آورده است.
هتل قدیم رامسر
عکس از پیج اینستاگرام: persian_ramsar_hotels
هتل قدیم در مرکز شهر رامسر و در خیابان شهید رجایی واقع شده است. هتل معماری بسیاری زیبایی دارد که به سلیقهی معماران اروپایی است و شباهت زیادی به معماری آرت دکو اروپا دارد. از تاریخ ساخت هتل بیش از ۸۰ سال میگذرد و جزء معدود هتلهایی است که در فهرست آثار ملی ثبت شده است. هتل قدیم که در ابتدا با نام هتل بنیاد پهلوی فعالیت خود را آغاز کرد، پس از انقلاب نیز بدون تغییر کاربری به کار خود ادامه داد و امروزه متعلق به بنیاد مستضعفان است. هرچند که مدیریت فعلی هتل درصدد است که آن را به موزه تبدیل کند. در ادامه با جزئیات، به معرفی این هتل زیبا خواهیم پرداخت تا ببینیم تا چه حد قابلیت تبدیل شدن به موزه را دارد.
کاخ مرمر
عکس از: سامان کارگر
موزه تماشاگه رامسر با مجموعه ای از نفیس ترین آثار دوران پهلوی یکی از موزه های برتر ایران می باشد که در واقع در سال ۱۳۱۶ به دستور رضاشاه پهلوی احداث و تا سال ۱۳۵۷ اقامتگاه و تفریحگاه خانواده پادشاه بوده است و آن را کاخ مرمر می نامیدند. معماری کاخ توسط مهندس هوانس غریبیان با نظارت دیگر معماران بزرگ ایرانی و آلمانی آن دوران طراحی و اجرا شده است. این کاخ زیر بنایی حدود 600مترمربع دارد. بنای کاخ از سنگ مرمر سفید رگه با ایوانی دارای 4 ستون حجاری از ستون مرمریکپارچه شده است. موزه تماشاگه خزر یا همان کاخ مرمر در میان باغی به مساحت ۶۰۰۰۰ متر مربع با گیاهانی تزئینی و درختان مرکبات قرار دارد و در حال حاضر جزو زیباترین باغ های ایران به شمار می رود.
جنگل دالخانی
عکس از پیج اینستاگرام: roadspic
جنگل دالخانی رامسر یک جنگل نیمه کوهستانی است که به مساحت 600هزار متر مربع و در 30 کیلومتری شهرستان رامسر واقع شده است. ارتفاع این جنگل از سطح دریا به حدود 800 متر می رسد و به همین دلیل ، گزینه خوبی برای کوهنوردان و طبیعت گردان به حساب می آید.
از سویی مه غلیظ، مهم ترین ویژگی دالخانی است که بعد از سرسبزی بکرش گردشگران را به این منطقه می کشاند. جنگل دالخانی ، جنگل زیبایی که در میان گردشگران به دالان بهشت معروف است و با درختان انبوه و آب و هوای بی نظیرش می تواند بکرترین تجربه طبیعت گردی شما را رقم بزند.
قلعه مارکوه
عکس از پیج اینستاگرام: nafezi.armin.guilan
قلعه مارکوه برفراز کوهی به همین نام قرار گرفته و تاریخ درباره آغاز به ساختش ساکت است. از ظاهر بنای کنونی میتوان گمانه زد که به پس از اسلام تعلق داشته باشد. این بنای سنگی که امروز تنها برجهای نگهبانیاش باقی مانده 260 متر از آبهای آزاد بالاتر است و یکی از آثار ملی ایران به شمار میرود.
قلعه مارکوه در گذشته 600 مترمربع مساحت داشته و کاربرد آن نظامی بوده است. برای بازدید از این قلعه که محلیها به آن “مَرکو” میگویند باید یک پلکان سیمانی با 311 پله کوتاه را پشت سر بگذارید؛ مسیری هموار که از لابهلای پرچین باغها، بوتهها و درختان انجیلی، بلوط، شمشاد و ازگیل می گذرد. پیمودن این مسیر اما بسیار آسان است و حدود 15 دقیقه طول میکشد. وقتی تازه کمی گرم شدهاید و برایتان سوال میشود که تا قلعه چه قدر مانده است؛ ناگهان با یک برج بلند سنگی روبرو میشوید که با دور زدن آن از سمت جنوب شرقی پا به محوطه باقی مانده از قلعه میگذارید. آنچه امروز از این قلعه به جای مانده حصارهای بیرونیاش است. سه تا از برجهای نگهبانی را هم خواهید دید؛ یکی از اتاقهای قلعه نیز بازسازی شده که محل سکونت نگهبان این بنا است.
عالی هستید.